Hijama Therapie Lelystad
 Over Hijama

Hijama is een eeuwenoude geneeswijze waarbij 'slechte' bloed uit het lichaam wordt gehaald.

Dit wordt gedaan door middel van cups op bepaalde plekken van het lichaam aan te brengen en met een vacuum pump het lucht uit de cup te zuigen. Door deze negatieve druk wordt bloed tot onder het huidoppervlakte aangetrokken.

Daarna wordt dat slechte bloed uit het lichaam gehaald door kleine sneetjes op het huidoppervlakte aan te brengen en de cups weer te plaatsen om het bloed op te vangen.

Door hier te klikken wordt u verwezen naar een pagina met links van andere websites of artikelen die u meer informatie bieden over de voordelen van hijama.  


Uw eerste afspraak

Tijdens uw eerste afspraak lopen we de vragenlijst af en vullen we dit samen in.

Hoewel hijama geen grote bijwerkingen heeft en een traditionele techniek is die al vele eeuwen wordt gebruikt, kunnen er enkele kleine bijwerkingen zijn waarvan u op de hoogte moet zijn.

Er kan minimaal ongemak zijn als gevolg van de methode voor het aanbrengen van huid-sneedjes. Er kunnen ronde kneuzingen of verkleuringen op uw huid voorkomen waar de cups zijn aangebracht. Die kunnen enkele dagen en in sommige gevallen een paar weken aanhouden. Andere mogelijke kleine bijwerkingen zijn een licht gevoel in het hoofd na de hijama behandeling; dit is vergelijkbaar met het gevoel na bloedafname, aangezien hijama de bloedstroom naar het cupped-gebied stimuleert (hyperemie); men kan zich daarom warmer en heter voelen als gevolg van het optreden van vasodilatatie (verwijding van de bloedvaten) en er kan licht zweten optreden. Ik adviseer wat sinnasappelsap of zoete thee bij de hand te hebben voor het geval dit voorkomt.  


Voor uw behandeling

Voor een optimale resultaat vraag ik u graag een warme douche te nemen net voor de afspraak. Uw laatste maaltijd voor de afspraak moet ongeveer een uur tot anderhalf uur zijn als mogelijk. 


Tijdens uw behandeling

Ik neem een koffertje mee met alle benodigheden, cups en materiaal nodig om hygienisch te werk te gaan. Wij zijn opgeleid om speciaal zorg te dragen dat er geen sprake is van cross-contaminatie. Wat ik bij u thuis nodig zou hebben is een tafeltje. Dit kan een bijzettafeltje zijn of de eettafel. De hijama behandeling doe ik terwijl u rechtop zit op een stoel of een kruk. Dit motiveert dat er meer bloed uit komt.

U zou een lakentje bij u kunnen houden om warm te blijven terwijl ik aan uw rug werk bijvoorbeeld.

Vooraf we echt beginnen met de hijama bespreken we uw klachten en waar we de hijama gaan doen. Vindt u goed dan gaan we verder met de behandeling. Tijdens de hijama zelf vertel ik wat ik aan het doen ben en waarom. Sommige mensen willen zien wat er uit komt en anderen weer niet. Dit zal ik u vragen wanneer we bezig zijn. 


Na uw behandeling

Wacht aub een dag voordat u een douche neemt. Ook is het beter af te staan van gemeenschap voor 1 dag. Op de plek waar de cups zijn aangebracht kunt u olijfolie smeren om de genezing te verhelpen en bescherming te bieden. Drink genoeg water.  


Type behandelingen

Een hijama behandeling kan toegepast worden om specifieke kwalen te verhelpen. Hierbij pas ik de cups toe op de plekken waar ik denk dat dit u kan helpen. Er zijn bepaalde punten in het lichaam waar het gewenst is om de cups aan te brengen. Deze probeer altijd mee te nemen. Voor een algemene hijama (zonder dat u specifieke kwalen heeft) zal ik altijd de belangrijkste punten pakken. Dit zal dan overlegd worden met u. 

Voor een vervolgafspraak moet er minstens 4 weken worden gewacht.   


Wanneer hijama niet kan

Voor zwangere vrouwen is hijama niet mogelijk. Als u denkt dit te zijn zou u aub een test willen doen voordat we een afspraak maken.

Weet u dat uw ijzerwaarden (hemoglobine) laag zijn dan wachten we liever tot uw waarden weer normaal zijn voordat we met hijama beginnen.

Verder adviseer ik even met uw huisarts te bespreken dat u een hijama behandeling wilt laten doen. Als uw huisarts dit geen goed idee vindt en u wilt toch hijama laten doen dan is dit volledig op uw eigen risico.


Contactformulier 
 Afspraak inplannen 


U krijgt de optie om gelijk te betalen maar mocht u liever contant willen betalen kunt u klikken op later betalen.  


Hijama Therapie Lelystad

KVK: 83984283

Email: info@hijamalelystad.nl


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info